Tabloide grep i London

Onsdag falt en av de siste avisbastioner i Storbritannia. Den svær anerkjente avisen The Times gikk over til tabloidformat. Nå er det ventet at også Daily Telegraph følger etter.

I 218 år har The Times kommet i fullformat. Derfor var det en aldri så liten revolusjon da avisen onsdag kom på gata i tabloidutgave. Begrunnelsen fra avisledelsen er den stadig tøffere kampen om leserne.

For en drøy måned siden startet The Independent det som ser ut til å bli en ny standard for britiske aviser.

- Når The Times også finnes i tabloid går det ike lenge før vi ser hvem som er vinneren. Det ryktes også at til og med The Daily Telegraph skal lanseres i nytt format. Dagsavisene foretrekker å kalle det et kompaktformat istedenfor tabloid. De ønsker nemlig ikke å kobles til de mer kulørte kveldsavisene, sier opplagssjef Jim Clayton ved International Herald Tribune.

Tabloidomleggingen til The Independent har vært en braksuksess i London. Avisen økte opplaget med nesten 10 prosent i oktober. Nå skal avisen legges ut i tabloid i hele Storbritannia, skriver Dagens Industri.

Bakgrunnen for formatendringen er at de seriøse avisene har tapt kampen om de yngre leserne de siste årene. Unge avislesere foretrekker i stor grad de mer håndterlige tabloidavisene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.