Gå til sidens hovedinnhold

Taggesaker halvert på to år

Politiet er bekymret for skoleelever som røyker hasj og holder et våkent øye med lommetyver på bydelens kjøpesentre.

MANGLERUD POLITISTASJON: – Foruten den tragiske Sigrid-saken har det vært veldig stabilt og mye bra i alle våre tre bydeler, sier stasjonssjef Janne Stømner ved Manglerud politistasjon.

Når 2012 oppsummeres er det spesielt nedgang i taggesaker som utpeker seg. Bydel Nordstrand har ekstremt mange saker, men dette skyldes vognhallen på Ryen, hvor alle tagginger på T-banen blir oppdager, registrert og anmeldt. På to år er antallet halvert. Det er også tagget mindre i de to andre bydelene våre.

Les også: Risikerer fengsel for tagging

– Det går kanskje litt på melderutiner, men det har vært mindre tagging det siste året.

Det er kanskje ikke så populært å tagge lenger, og Sentrum politistasjon har to dedikerte etterforskere på tagging, forklarer Stømner.

Katalogsvindel

Det har vært en kraftig økning i økonomisk kriminalitet, men dette skyldes ene og alene en enkelt sak i Bydel Østensjø. Her skal en mann drevet omfattende katalogsvindel som utløste en rekke anmeldelser. Saken etterforskes fortsatt av politiet.

I toppåret 2008 ble det anmeldt 1828 innbrudd i villaer og leiligheter i Oslo. Satsingen på en egen innbruddsgruppe på Majorstua politistasjon har gitt resultater og i 2012 ble det begått stabilt få innbrudd i vår krets.

Les også: Innbruddstyver brukte barn

I Bydel Nordstrand var det i 2012 et historisk lavt nivå av biltyverier, med «kun» 39 saker. Dette kan ha sammenheng med at biler er blitt sikrere og at folk er blitt mer varsomme på grunn av tidligere oppmerksomhet rundt tyverier i forbindelse med tomgangskjøring. Fjoråret viste også en kraftig økning, hele 60 prosent, i tyveri av bilskilter, hovedsakelig i Søndre Nordstrand.

Narkotika

Antall narkotikasaker er også relativt stabilt. Politiet gjennomfører en rekke kontroller, blant annet på skolene.

– Vi har en tett og god dialog med skolene og får stadig melding om elever som røyker hasj i friminuttene. Da rykker vi raskt ut, sier Stømner.

Det har vært en liten økning i antall ran (grovt tyveri) av person på offentlig sted. Så langt har våre bydeler i stor grad vært skånet for lommetyverier, som er langt mer vanlig i sentrumsbydelene, gjerne på knutepunkt og kjøpesentre.

– Dette er noe vi følger med på. I mars skal vi ha et møte med senterlederne for å lære av hverandre. Lommetyverier er noe vi ikke ønsker på sentrene våre, sier Janne Stømner.

Les også: Oppretter egen gruppe mot lommetyver

Totalt mottok Manglerud politistasjon 7601 anmeldelser i 2012. Oppklaringsprosenten endte på 27,5 prosent, mot 24,2 prosent i 2011. – Vi må fortsette å være synlig der ute og følge med. Jeg opplever mye engasjement hos de jeg møter ute og det er viktig at folk fortsetter å bry seg. sier Stømner.

Reklame

8 kupp du gjør i Nettavisens nettbutikk nå