RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tagging kostet BLO

Sist oppdatert:
Signaturen hans dukket opp som paddehatter over hele byen. Det ble til slutt ikke billig for 17-åringen.

(iBergen.no) Han hadde vel neppe regnet med at noen bokstaver sprayet på en vegg ville ende opp på rullebladet hans. Eller svi i lommeboken, for den saks skyld.

Men det gjorde det altså, for den 17 år gamle skoleeleven.

Elleve BLO-spor
Fra september 2006 til mars 2007 lusket han seg opp til bygninger og offentlig eiendom på nattestid. Med seg hadde han en sprayboks. I løpet av sekunder sprayet han ordene «BLO» eller «Black» og stakk fra stedet.

Minst elleve steder ble signaturen funnet, deriblant på flere skoler, tribunen på Krohnsminde og et lokomotiv.

Men etter tre måneder var moroa slutt. Da gikk den over i langt mer alvorlige former etter at lovens lange arm tok fatt i saken. Og etter fem måneders etterforskning ble 17-åringen siktet for skadeverk.

- Samfunnsproblem
I følge med sine verger møtte han i Bergen tingrett onsdag, der han tilsto at det var han som var «BLO». Tilståelsen fikk betydning i formildende retning, men også omfanget av taggingen ble vektlagt.

«(...) Tagging anses som et betydelig samfunnsproblem og rammer så vel offentlige som private interesser. (...) I straffskjerpende retning har retten blant annet sett hen til det omfang og den relativt lange tidsperiode taggingen har foregått.» heter det i dommen mot den tidligere ustraffete tenåringen.

Hans først prikk på rullebladet ble dermed en betinget fengselsdom på 45 dager, og en bot på 3000 kroner. Han vedtok dommen på stedet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere