RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taiwan-kontrakt feilet for Q-free (Ny)

Sist oppdatert:
Q-free og toppsjef Kai Bogen er helt ute av den mye omtalte Taiwan-kontrakten. Meldingen er en formidable skuffelse for Q-free-aksjonærene, og aksjekursen raste
(Nytt: Kommentarer fra selskapet)

Q-free mistet den mye omtalte kontrakten om å levere bomstasjonsystemer i Taiwan. Kontrakten er ventet å bli den største i verden i dette markedet.

Taiwanske myndigheter meldte torsdag på en pressekonferanse at FarEast Consortium, med Efkon og Fela som teknologileverandører, er innstilt som nummer én til å få oppdraget med å levere et helautomatisert bompengeanlegg i Taiwan.

Konsortiet Taiwan YuTon Information Tech. Company med Raytheon som teknologileverandør er innstilt som nummer to og kan komme i leveringsposisjon hvis testingen av utstyr fra Efkon og Fela feiler.

- Vet dere noe om årsaken til at dere mistet kontrakten?

- Nei, vi venter nå på en begrunnelse fra taiwanske myndigheter, sier Q-frees finansdirektør Bjørn Erik Nilsen til iMarkedet.

Han legger til at det ikke kan være noe teknologisk begrunnelse for at myndighetene ikke valgte Q-free.

Q-free-konsortiet, hvor Acer var hovedleverandør, fikk altså sisteplassen av de tre som var innstilt. Likevel er Q-free-sjef Kai Bogen fornøyd.

- At vi var med helt til finalen bekrefter vår internasjonale posisjon. Selvfølgelig skulle vi gjerne hatt dette prosjektet. Det er ikke noe hyggelig å tape og jeg skal ikke late som jeg er en god taper, sier Bogen.

Dette er Q-Free første erfaring med et såkalt BOT (Build, Operate and Transfer) prosjekt, og anbudsrunden i Taiwan har gitt selskapet en viktig kompetanse for fremtidige prosjekt av samme type, heter det i meldingen.

Avgjørelsen torsdag var en formidabel skuffelse for Q-free-ledelsen. Aksjen falt hele 25 prosent til 10,50 kroner etter avgjørelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere