RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tajik: - København-angrep ikke argument for bevæpning

- Jeg vil advare mot å ukritisk bruke terroren som et bakteppe for en diskusjon om generell bevæpning, sier Aps Hadia Tajik.
- Jeg vil advare mot å ukritisk bruke terroren som et bakteppe for en diskusjon om generell bevæpning, sier Aps Hadia Tajik. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Leder i justiskomiteen, Hadia Tajik (Ap), advarer mot å bruke terrorangrepene i København som et argument for generell bevæpning av norsk politi.

- Jeg vil mane til edruelighet. All erfaring tilsier at man ikke kan bruke enkeltepisoder som begrunnelse for store endringer. Jeg vil advare mot å ukritisk bruke terroren som et bakteppe for en diskusjon om generell bevæpning, sier Tajik til Klassekampen.

Leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund uttalte til Adresseavisen søndag at generell bevæpning av politiet i Danmark reddet liv i forbindelse med terrorangrepene i Danmark. Han mente hendelsen underbygger politiforbundets hovedargument om å gjøre bevæpningen permanent i Norge.

Bolstad moderer uttalelsen overfor Klassekampen mandag.

- Vi skal ikke bruke argumenter som er feil eller unyansert i debatten om bevæpning, sier han.

- Vårt argument er først og fremst responstid og at tjenestemennene skal være bekvemme med å bruke våpnene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere