*Nettavisen* Nyheter.

Tajik gir 500.000 til livssynsminoriteter på sykehus

Oslo (NTB): Kulturdepartementet har bevilget en halv million kroner til livssynsminoriteter ved Oslo universitetssykehus (OUS). Tilbudet skal være et supplement til dagens ordning med sykehusprester.

- Et menneske som legges inn på sykehus er i en sårbar situasjon. Pasienten eller pårørende kan ha behov for sjelesorg, samtaler om eksistensielle spørsmål eller annen form for tros- og livssynsmessig betjening knyttet til sykdom eller ved dødsleie, sier Hege Linnestad, leder i Seksjon for likeverdig helsetjeneste ved OUS.

Bevilgningen går til pilotprosjektet «Tros- og livssynsbetjening for pasienter og pårørende på sykehus». Prosjektet ble startet av OUS og Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) i 2010. Det består av frivillige sjelesørgere og samtalepartnere fra ulike religioner og livssyn, utdannet ved teologisk fakultet ved Universitetet i Oslo.

Sjelesørgerne og samtalepartnerne som nå blir tilgjengelig ved OUS, representerer Bahá'í-samfunnet, Islamsk Råd Norge, Human-Etisk Forbund, Baptistsamfunnet, Den evangelisk-lutherske frikirke, Kristensamfunnet, Metodistkirken, Norges Hindu Kultursenter, Sikh-samfunnet, Buddhistsamfunnet og Vennenes Samfunn Kvekerne.

Den katolske kirke i har avgjort at den skal sende sykehusprest til OUS når pasienter etterspør det. Det Mosaiske Trossamfund ble også invitert til å delta, men takket nei fordi DMT organiserer eget samtaletilbud til pasienter med jødisk bakgrunn.

Sjelesørgerne og samtalepartnerne som blir tilgjengelig kan tilby sine tjenester på engelsk, arabisk, urdu, punjabi, berbisk, tamilsk, vietnamesisk, fransk, japansk og hindi. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.