Tajik slakter Solbergs tale på Høyres landsmøte: - Hun virker uinspirert

UINSPIRERT: Ap-nestleder Hadia Tajik mener statsminister Erna Solberg virket uinspirert i sin landsmøtetale fredag ettermiddag, men statsministeren bare avfeier kritikken.

UINSPIRERT: Ap-nestleder Hadia Tajik mener statsminister Erna Solberg virket uinspirert i sin landsmøtetale fredag ettermiddag, men statsministeren bare avfeier kritikken. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)/Jørgen Berge (Nettavisen)

Ap-nestlederen er lite imponert.

17.03.19 17:44

GARDERMOEN (Nettavisen): Fredag åpnet statsminister Erna Solberg Høyres landsmøte på Gardermoen, men Ap-nestleder Hadia Tajik ble langt fra imponert av Solbergs landsmøtetale.

- Erna Solberg virket bare begeistret da hun snakket om å ha fått Kristelig Folkeparti inn i regjering på bekostning av kvinners rett til selvbestemmelse. Resten av talen virket statsministeren uinspirert, sier Tajik til Nettavisen.

Se Solbergs tale her:

- Ingen nye løsninger

Tajik mener Høyre-lederens landsmøtetale også var blottet for nye ideer.

- I talen viste Solberg liten vilje til ansvar, og ingen nye løsninger for folk, sier hun.

Ap-nestlederen legger heller ikke skjul på at hun frykter konsekvensene av regjeringens politikk.

- Fasiten etter seks år med Erna Solbergs regjering er at forskjellen mellom folk øker, uføretallene øker og privatiseringen øker, sier Tajik, og påpeker:

- Arbeiderpartiet vil heller rettferdig fordeling, felles velferd i fellesskapets hender og jobber med en lønn å leve av, sier hun.

Solberg: - Ville latt være å si noe

Men selv bare avfeier Solberg kritikken fra sin hovedmotstander.

- Jeg tenker hvis Arbeiderpartiet ikke har noe mer fundamental kritikk, så ville jeg latt være å si noe. For jeg opplevde både at det var stor entusiasme og stor glede i landsmøtet over det budskapet, sier statsministeren til Nettavisen.

- Tajik sier også at det var totalt mangel på nye ideer i talen. Var det det?

- Nei, det var en god begrunnelse for noen av de ideene vi har jobbet lenge med, som er et godt og viktig fundament for det arbeidet vi gjør - nemlig å investere i mennesker. Dette er et landsmøte som blant annet skal ta stilling til prinsippprogrammet vårt, og ikke minst snakke om hva som er hovedutfordringene fremover, sier Solberg, og påpeker:

- Vi sitter i regjering og leverer nye politikk hver dag, men det var altså én ting, at vi for eksempel nå utvider etter- og videreutdanning knyttet til lærere som også kan ta videre- og etterutdanning i annet fremmedspråk for voksne.

AVFEIER: Statsminister Erna Solberg slår tilbake mot kritikken fra Tajik. - Har ikke Arbeiderpartiet mer å komme med, så ville jeg latt være å si noe, sier hun til Nettavisen. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Tajiks mangel på substans

Solberg viser samtidig til at landsmøtetalen hennes «var en prinsipiell tale».

- For meg er det en tale som inneholder noen viktige ting som jeg har vist og har hatt et stort engasjement for, sier hun.

- Så her bommer Ap helt når de kritiserer deg for det du har sagt?


- Jeg tenker at folk ser igjennom Tajiks mangel på substans, svarer Solberg kontant.

- Vi har lyktes

I landsmøtetalen skrøt Solberg av det første borgerlige flertallet siden Kåre Willoch med å godte seg over dem som sa hun ikke ville få det til.

Både Dagsavisen, VG og Dagbladet fikk passet påskrevet da hun innledet sin tale til Høyres landsmøte på Gardermoen fredag ettermiddag. Hun hevdet hun kunne ramset opp mange flere.

- Men la meg si det med ord som kommentatorene kan kjenne igjen: Vårt store prosjekt har lyktes, og firepartisamarbeidet har gjenoppstått fra de døde, fastslo statsministeren til rungende applaus fra salen.

Solberg tok også et oppgjør med kriminelle gjenger:

- Kriminelle gjenger som rekrutterer barn til å gjøre ulovlige handlinger skal slås hardt ned på. Ja, vi skal forebygge. Men vi kan ikke være naive. Hvis virkemidlene vi bruker ikke stanser de mest hardbarkede, så må vi ta i bruk tøffere virkemidler og tenke nytt, påpekte hun.

Høyres landsmøte avholdes på Gardermoen i helga, og Nettavisen er til stede og dekker det som skjer på landsmøtet.

VIDEO: Se videointervju med Olav Thon (95):

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.