RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Oslo 20151103. Hadia Tajik (Ap), leder i Justiskomiteen, snakker med pressen før en åpen høring om den midlertidige bevæpningen av politiet i Stortingets justiskomité tirsdag formiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20151103. Hadia Tajik (Ap), leder i Justiskomiteen, snakker med pressen før en åpen høring om den midlertidige bevæpningen av politiet i Stortingets justiskomité tirsdag formiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Tajik til LO: - Det er Høyre og Frp som er problemet

Sist oppdatert:
Under LOs Trondheimskonferanse manet Ap-nestleder Hadia Tajik til samlet kamp mot dagens regjering, på tvers av indre uenighet om EØS-avtalen.

Helgens konferanse er arrangert av venstreopposisjonen i LO, som i alle år har ment at Norge bør trekke seg ut av EØS og inngå en separat handelsavtale med EU. Ifølge Klassekampen sier Tajik til de over 600 oppmøtte at løsningen er å kjempe tilbake innenfor rammene av systemet, ikke melde seg ut.

Les: Hadia Tajik om Frp-boikotten: - Ekstra ille at det er justisministeren

- Jeg håper de deler oppfatningen om at det er Høyre og Frp som er hovedproblemet, og at vi står sammen om å bekjempe dem, sier Tajik. Hun vektlegger at den viktigste oppgaven for fagbevegelsen nå er å tydeliggjøre forskjellene til politikken som føres fra dagens regjering.

Les: Ap dropper avgift på arv, men vil skjerpe rikingskatt

Tajik ga følgende løfter fra Arbeiderpartiet om de kommer i regjering: Partiet vil sørge for at arbeid til alle er jobb nummer én, de vil fjerne adgangen til midlertidig ansettelse, fjerne muligheten for nulltimerskontrakter og kjempe imot høyresidens privatiseringsiver.

Les: Så mye mer må du punge ut i skatt dersom Arbeiderpartiet vinner Stortingsvalget 2017

LO-leder Gerd Kristiansen er enig i at mange endringer kan skje gjennom et nasjonalt politisk skifte, og vil avvente og se hva som skjer med Storbritannia og brexit.

- LOs hovedmålsetting nå er å få tippet både Høyre og Frp ut av regjeringskontorene og få en regjering som jobber med oss, og ikke mot oss, sier Kristiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere