*Nettavisen* Nyheter.

Tajik ut mot Jensen: - Frp er et parti for rikinger og de som har flaks

ANGRIPER: Ap-nestleder Hadia Tajik mener Frp-leder Siv Jensens landsmøtetale viser at partiet ikke er et parti for vanlige folk. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Ap-nestleder Hadia Tajik mener Siv Jensen også svikter kvinnene.

GARDERMOEN (Nettavisen): Fredag ettermiddag talte Frp-leder Siv Jensen til Frps landsmøte på Gardermoen, der hun snakket varmt om partiets kamp mot bompenger og eiendomsskatt, og for en bedre eldreomsorg.

Jensen lovet også at regjeringen skal bruke 200 millioner kroner på å rive bomstasjoner i år, og samtidig ikke gjøre noe for de norske IS-kvinnene.

Se landsmøtetalen til Jensen lenger ned.

- Folk som har mye flaks

Men Ap-nestleder Hadia Tajik er ikke særlig fornøyd med det hun hørte.

- Talen viser at Fremskrittspartiet først og fremst er et parti for rikinger og folk som har mye flaks. Samtidig som vanlige folk får mindre penger å rutte med og økte utgifter med Frp sin politikk, er Jensens omsorg for velferdsprofitørenes ve og vel ubegrenset, sier Tajik til Nettavisen, og legger til:

- Det er det bare de kommersielle velferdsaktørene som vinner på. Ideelle som driver velferd og vanlige arbeidsfolk som vil ha ordentlige lønns- og arbeidsvilkår, fikk ikke noe igjen her, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

KAMP MOT BOM: Frp-leder Siv Jensen snakket blant annet om bompenger, eldreomsorg og oljenæringen i sin landsmøtetale. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Tajik hevder at private barnehager i 2017 fikk utbetalt 1 milliard kroner mer fra skattebetalerne, enn det de egentlig hadde utgifter til.

- Det synes tydeligvis Jensen er helt fint. Dette er penger som kan gå rett i lomma på velferdsprofitører, sier Ap-nestlederen.

Se Jensens landsmøtetale:

- Et likestillingsbedrag

Tajik mener Jensen også glemte kvinnene i sin landsmøtetale.

- Kun timer etter at høyreregjeringen foreslår innstramminger i abortloven snakker Jensen om at Frp aldri skal svikte kvinners rettigheter. Det kan bare betegnes som et likestillingsbedrag fra Jensen, sier hun, før hun påpeker:

- Kvinner fikk ingenting i denne talen, ikke deltidsarbeidende kvinner, ikke lavtlønte kvinner, ikke kvinner som fortjener pensjon fra første krone og da heller ikke kvinner som vil ha kunnskap og bestemme over egen kropp, sier hun.

Ap-nestlederen har imidlertid én bra ting å si om Jensens tale:

- Jensen snakket godt om trygghet for barn som blir utsatt for overgrep på nett. Der har vi et felles engasjement. Men etter syv justisministere fra Fremskrittspartiet på seks år, gjør også at Fremskrittspartiet snart må ta ansvar for en svekket polititjeneste der folk bor, sier hun til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag