Takboksen kom flygende og smadret bilen til Fay

KONDEMNERES: Bilen til Fay Gabrielsen blir nok etter all sannsynlighet kondemnert etter at en takboks kom flygende rett i frontruta hennes.

KONDEMNERES: Bilen til Fay Gabrielsen blir nok etter all sannsynlighet kondemnert etter at en takboks kom flygende rett i frontruta hennes. Foto: privat

- Plutselig fløy det masse plastdeler rundt i lufta.

02.08.14 12:53

TROMSØ (nordlys.no): Fay Gabrielsen fra Straumsbukta i Tromsø var på vei over Sandessundbrua i retning Kvaløya fredags formiddag, da uhellet plutselig var ute. I sidesynet så Fay noe sort som kom fykende mot henne i en voldsom fart. Så smalt det.

– Hele frontruta ble svart, og jeg ble full av glass og støv. Jeg skjønte ikke først hva det var som skjedde, sier Gabrielsen.

Takboksen til en møtende bil løsnet oppe på Sandnessundbrua. Vinden tok tak i denne og kastet den mot frontruta til Gabrielsen.

– Bilen ble rimelig hardt skadet, og det er nok snakk om at den blir kondemnert, forteller hun til Nordlys.

Kjørt på jobb

Hun priser seg lykkelig over at hun kom uskadet fra hendelsen, og takker et ungt par som kom bak for all hjelp hun fikk etterpå.

– Det unge paret som stoppet bak meg ga meg fantastisk hjelp etterpå. Mannen i bilen som mistet takboksen var maks uheldig han også, sier Fay som ikke klandrer sjåføren.

Bilen hennes ble tatt med av Viking redningstjeneste i etterkant, og selv dro hun på jobb.

– Jeg var rystet rett etter ulykka, men det går bra nå. Det unge paret kjørte meg på jobb etterpå, sier hun.

Løp fram

Det var Vegard Anthoni Jørgensen fra Brensholmen som kom kjørende bak sammen med en medpassasjer. Han fikk med seg hele hendelsesforløpet, og så takboksen dundre inn i bilen til Fay Gabrielsen.

Jørgensen svingte mot den møtende bilen som mistet boksen, og blinket med lysene slik at føreren skulle skjønne at noe var galt.

– Både bilen foran meg som ble truffet, og bilen som mistet boksen stoppet oppe på brua. Jeg løp først fram for å se om kvinnen var skadet. Så løp jeg bak til mannen som kjørte den andre bilen og ba han være med ned til andre sia for å skrive skademelding, sier Jørgensen.

Halve boksen

Han sier at han først bare registrerte en voldsom bremselyd, før han så boksen i lufta på vei mot bilen foran.

– Alt gikk så fort, og plutselig fløy det masse plastdeler rundt i lufta. Dette er ikke noe man ønsker å oppleve selv, sier Jørgensen.

Politiet i Tromsø ble ikke tilkalt etter hendelsen, da partene var rask å rydde brua og kjøre ned.

– Antakelig havnet noe av takboksen også på havet. Vi fant bare halve boksen omtrent.

Skade

Jørgensen og medpassasjeren tok seg av Fay Gabrielsen så godt han kunne. Han kjørte den skadede bilen ned fra brua, og stilte som vitne på skademeldinga.

Senere delte han bildene etter ulykka på ei facebookgruppe for yrkessjåfører. Der gikk han også ut med en advarsel til folk som kjører rundt med noe slikt på taket.

– Det er sykt hva en liten takboks kan lage av skade. Heldigvis gikk det bra med fører av bilen. Husk for all del og sjekk takboksene før dere kjører ut.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.