RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heng Sinith (Ap)

Taket raste sammen i skofabrikk i Kambodsja

Et ukjent antall mennesker omkom da deler av en skofabrikk kollapset i Kambodsja torsdag.

Phnom Penh (NTB-Reuters-AFP):

– Det var om lag hundre mennesker i fabrikken da den raste sammen ved 7-tiden i morges, sier Sum Sokny (29), som tilhører en lokal fagforening.

Ifølge Sokny omkom fem kvinner og én mann i ulykken ved fabrikken som ligger i provinsen Kampong Speu og er eid av selskapet Wing Star Shoes. Politiet har foreløpig kun bekreftet at to personer har mistet livet.

Det er kommet meldinger om at 50 mennesker kan være innesperret i bygningsrestene, og mange skal ha blitt skadd da taket i fabrikken raste sammen.

– Jeg gråter. Jeg så blod i ruinene, forteller Sokny.

Gikk til streik
Distriktspolitisjef Khem Pannara opplyser at minst seks mennesker ble skadd i ulykken.

– Vi vet ikke hvor mange som er innesperret under ruinene, sier han.

En lokal avis, Phnom Penh Post, skrev i mars at arbeidere ved fabrikken hadde lagt ned arbeidet og sperret en vei i protest mot dårlige lønns- og arbeidsvilkår.

Om lag 650.000 mennesker jobber i tekstilindustrien i Bangladesh, og av disse er rundt 400.000 ansatt i utenlandske selskaper. Mange store vestlige selskaper som Levi Straus og H&M produserer klær i landet.

Hevet minstelønna
Protester mot elendige arbeidsforhold forekommer ofte i Kambodsja, og tidligere i mai ble minstelønna hevet til 75 dollar i måneden.

I forrige måned omkom over 1.120 mennesker i en av de verste industriulykkene noensinne da en tekstilfabrikk raste sammen i Bangladesh.

– Vi ber myndighetene gjøre en ny undersøkelse av kvaliteten på fabrikkbygningene for å unngå denne typen hendelser i framtida. Det skjedde i Bangladesh nylig, og nå har det skjedd i Kambodsja. Vi er svært bekymret for arbeidernes sikkerhet, sier Rong Chhun, som leder en stor sammenslutning av fagforeninger i Kambodsja. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere