Gå til sidens hovedinnhold

Takk for instrumentene

Da Prinsdal skolekorps hadde trening 16. mai, fikk de også storfint besøk. Kulturminister Trond Giske dukket nemlig opp i skolegården.

Prinsdal: Da det ble klart at skolekorps kunne søke Kulturdepartementet om statlige midler fra det såkalte instrumentfondet, var det mange som var raske til å skrive varmt om seg selv og legge ut hvor stort behov de har for å fornye instrumentparken sin. Prinsdal skolekorps skrev tydeligvis en god søknad, for de fikk en betydelig sum - nemlig 75.000 kroner. Derfor var det hyggelig å få kulturministeren på besøk og vise at de allerede har omgjort pengene i trompeter, trombone og trommeutstyr.

Spilt selv

Og om Giske sikkert fikk korpsmusikk nok 17. mai, var han tydelig begeistret over det han opplevde i skolegården i Prinsdal. For skolekorpset her er både stort og det spilles bra. Kulturministeren kunne røpe at han har egenerfaring med å spille i korps, og vet både at det må øves mye og hvor viktig det er å ha instrumenter som gir rene toner.

Og det er vel ingen tvil om at det er viktig å bruke tiden til å øve og spille i stedet for å måtte ha loppemarkeder og kakelotterier for å skaffe penger til driften, sa Giske.

Fortsetter

I år var det 5 millioner kroner til fordeling etter søknad, og listen var på hele 740 søkere.

Våre saksbehandlere holder nå på å gå gjennom søknadsbunken for neste tildeling, og den listen er lang, sier Ulf Rosenberg, president i Norges Musikkorps Forbund som var med kulturministeren på Prindals-besøket 16. mai.

Både han og også de mange korpsene håper selvfølgelig at økte midler blir en realitet. Giske kunne nemlig fortelle at det arbeides med å øke potten til 10 millioner.

Gave

Når man får noe, er det ofte slik at man også har en gjenytelse. Og det fikk Trond Giske. Først og fremst fikk han jo høre at Prinsdal-korpset satte pris på penger til nye instrumenter og at de allerede er i bruk. Men han fikk også med seg en gave han kan ha på kontorveggen.

Denne trompeten kan du ha som en påminner om hvor mye dårlige instrumenter det er i korpsene rundt omkring, sa Einar Sørensen som nylig har gått av som korpsleder i Prinsdal. Og gaven var i form av en sammenpresset trompet festet til filttavle.

Denne kan du legge bort den dagen da alle landets korps har gode instrumenter, sa Søresnen.

Og kulturministeren tok imot med en god latter - og forhåpentligvis forsto han hintet.

Om vi kommer i betraktning ved neste utdeling, er vel muligens heller tvilsomt, men vi omsatte i alle fall pengene i instrumenter dagen etter at vi fikk dem, og er strålende fornøyd og takknemlig, sa nåværende korpsleder Ann Christin Skarbø.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere