Gå til sidens hovedinnhold

Takker for seg etter 15 års kamp

tter 15 år som leder i Rådet for funksjonshemmede takker nå Elin Lund for seg.

ST. HANSHAUGEN: Nye koster feier bedre, er det ikke det man sier da, spør Elin Lund blidt. Den driftige damen mener det nå er på tide å takke for seg, etter 15 års innsats som leder av bydelens råd for funksjonshemmede.

Hva har dere i rådet oppnådd på disse årene?

Ja, si det. Vi startet kampen mot kantsteiner i strøket, og har jobbet for økt tilgjengelighet til butikker og kafeer for rullestolbrukere, sier Lund. Hun forteller at det har vært en lang og til tider slitsom prosess.

Lang tid

Vi brukte minst fem år på å få til nye dører på postkontoret på St. Hanshaugen, sier Elin Lund.

To tunge dører er endelig blitt erstattet med automatiske dører. Hun legger heller ikke skjul på at det har vært svært vanskelig å gjøre noe med de gamle bygårdene i handlegaten Ullevålsveien.

Etter at de pusset opp Kaffebrenneriet, er det blitt mulig å komme inn med rullestol der, sier Lund.

Hun forteller også at rådet brukte lang tid på å få til ramper til Ica-butikken og på apoteket.

Nå har i alle fall politikerne vedtatt at alle nye bygg skal være lett tilgjengelige for funksjonshemmede, sier en fornøyd Lund.

Få henvendelser

I løpet av alle årene Lund har vært leder av rådet for funksjonshemmede, forteller hun at svært få mennesker har kontaktet dem.

Det har bare kommet to mennesker på åpen halvtime i løpet av 15 år, og vi har ikke fått mer enn kanskje én henvendelse på telefon i året, sier Lund.

Hun undrer seg litt over dette fenomenet, og er usikker på om alle mennesker med funksjonshemninger i bydelen er fornøyd med tilværelsen, eller om det heller er et labert engasjement blant denne gruppen som er grunnen.

Merkelig

Vi ble ikke forespurt på hvordan man best burde utforme rom og lignende på det nye sykehjemmet i bydelen, sier Lund.

Hun snakker om St. Hanshaugen Omsorgssenter, som etter lang ombyggingstid står klart. Flere ting kunne vært gjort annerledes her, mener Lund.

Etter selv å ha vært på besøk på dagsenteret konstaterte hun at alle klosettene er installert for lavt, og at man flere steder manglet håndtak for å komme seg opp.

Jeg synes det er merkelig at ingen spurte oss. Vi vet jo tross alt disse tingene, sier en irritert Lund.

Til lykke

Lund ønsker å takke alle i rådet for godt samarbeid opp gjennom årene, og ønsker de nye medlemmene lykke til med videre engasjert og aktivt arbeid for bydelen funksjonshemmede.

Reklame

Stort salg på alt til løpeturen