*Nettavisen* Nyheter.

Takker for seg

Arne Johannessen, lederen av Politiets Fellesforbund, frykter at en reduksjon i antall politidistrikt vil også bety mindre politi. Foto: Vegard Grøtt/NTB scanpix

Arne Johannessen (55) går av som leder i Politiets Fellesforbund.

24.05.13 20:22

Arne Johannessen har ledet Politiets Fellesforbund siden 2000, og var nestleder i forbundet fra 1997 til 2000.

Forbundets nestleder Sigve Bolstad tar over toppledervervet, melder NTB.

- Jeg har levd et svært krevende liv som forbundsleder i 21 år. Nå har forbundsstyret og jeg kommet til et skille der vi har ulikt syn på en del veivalg. Da er det helt naturlig at jeg går av og at Sigve Bolstad tar over ledervervet, sier Arne Johannessen i en kommentar publisert på fellesforbundets hjemmeside .

Johannessen varslet i november 2012 at han da gikk inn i sin siste periode som leder. Han sier at den krevende jobben har gått utover både familielivet og andre deler av deler av livet hans.

- For meg har det vært viktig å være en tilgjengelig forbundsleder. Dermed har det vært 21 år med mobilen på 24 timer i døgnet. Ferie og arbeidsdager har gått sammen. Hensynet til behov for mer tid til familien og et liv med litt mer fritid er en del av totalvurderingen i denne situasjonen, sier han.

– Jeg takker Johannessen for den enorme innsatsen han har lagt ned for Politiets Fellesforbund i sine 21 år som forbundsleder. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å gjøre en best mulig jobb for medlemmene og ta forbundet videre i rollen som en viktig kriminalpolitisk aktør, sier påtroppende forbundsleder Sigve Bolstad. Bolstad har lenge vært nestleder i forbundet og leder for Oslo Politiforening.

Annonsebilag