RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takker nei til ti milliarder kroner

Sist oppdatert:
Electronic Arts har tilbudt over ti milliarder kroner for Take-Two. - Nei takk, sier selskapet.

(Spillmagasinet): Et av verdens største spillselskap, Electronic Arts, har lagt inn et svimlende høyt bud på Take-Two. Take-Two eier blant annet Rockstar som står bak det beryktede voldsspillet «Grand Theft Auto».

EA tilbyr 1,9 milliarder dollar, rundt 10,5 milliarder kroner for selskapet. Det er 26 dollar per aksje, og hele 63 prosent over markedspris på aksjene.

Take-Two har imidlertid takket nei til tilbudet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

I kjølvannet av Take-Twos avslag har EA valgt å gjøre detaljene i tilbudet offentlig slik at alle aksjonærene i T2 skal bli klar over det.

- Tilbudet vårt er en unik mulighet for aksjonærene i Take-Two til å tjene en god slump penger. Spilldesignerne i selskapet vil også få fordelene av EAs finasielle ressurser, stabile, spillfokuserte ledelse og sterk, verdensomfattende distribusjon, sier toppsjef i EA, John Riccitiello ifølge nyhetsbyrået.

Electronic Arts holder tilbudet åpent til tross for avslaget fra Take-Two, men advarer samtidig om at det ikke kommer til å vare lenge. Ifølge Riccitiello er det ikke sikkert at EA eller andre selskap kommer til å tilby like mye per aksje som i det gjeldende tilbudet i fremtiden.

Her kan du lese hele brevet fra John Riccitiello til sjefen i Take-Two, Strauss Zelnick.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere