Takker Norge

Foto: Privat (-)

Familien til amerikanske Jill St. Onges forlovede sier de fikk mer hjelp av den norske ambassaden enn den amerikanske etter de mystiske dødsfallene på Phi Phi.

27.01.10 11:07

St. Onge (27) og norske Julie Bergheim døde begge under mystiske omstendigheter på gjestehuset Laleena på den thailandske øya Phi Phi i fjor.

Les også: Mysteriet blir ikke løst

St. Onges forlovede Ryan Kells overlevde episoden, og nå takker familien hans for innsatsen til den norske ambassaden etter de tragiske dødsfallene, og kritiserer den amerikanske ambassaden.

- Mens vi var i Bangkok var den norske ambassaden veldig hyggelig og hjelpsom, i sterk kontrast til den amerikanske ambassaden som nektet oss noen form for hjelp fordi Ryan ikke var i slekt med Jill. Dette er et stort problem for ugifte par som reiser i utlandet, skriver faren til Ryan Kells i en e-post, ifølge det thailandske nettstedet Phuketwan.

Kells forteller at de ble avvist på telefonen av den amerikanske ambassaden.

- De hadde ikke tid til å assistere hver eneste familie som mistet noen i Thailand; de var for opptatt med rundt 150 andre amerikanere som hvert år dør på reise, skriver Kells.

John Kells hilser også til familien til Julie Bergheim og venninnen Karina Refseth, som overlevde besøket på gjestehuset Laleena.

- Dersom det finnes en måte å slå sammen ressursene til de som har mistet sine kjære, en måte å koordinere innsatsen til norske og amerikanske myndigheter, så la oss prøve, skriver John Kells.

Årsaken til dødsfallene er ikke brakt på det rene, til tross for at Julie Bergheim ble obdusert både i Thailand og i Norge.

Les også: - Jeg tror Julie døde av gass

Det har versert mange teorier om hvorfor de unge damene døde, både matforgiftning, muffins med drinkene de drakk på en bar eller gasser fra renseanlegget, air-condition-anlegget eller insektsprayen på gjestehuset.

Familien Ryan tror de to kvinnene døde av forgiftning.

Det vi tror er at både Julie og Jill hadde høye nivåer av kolinesterasehemmere i blodet, et tegn på forgiftning, noe som er antydet av et par eksperter som kommenterte blodanalysene, mener John Kells.

- Vi vet også at de mulige årsakene som som ble etterforsket av thailandske myndigheter, sånn som alkohol og narkotika, er utelukket som dødsårsaker. All etterforskning så langt har fokusert på livsstilsårsaker og så vidt vi kjenner til er det ikke gjort noen innsats for å avgjøre om gift kan være årsaken, skriver Kells.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag