*Nettavisen* Nyheter.

Takler pc-en din Vista?

I dag offentliggjør Microsoft kravene til pc-er som skal kjøre det nye operativsystemet Windows Vista. Sjekk om din pc er rå nok.

18.05.06 10:40

Maskinvarekravene offentliggjøres egentlig først senere denne torsdagen, men Eweek har allerede fått tak i informasjonen. Som ventet kommer grafikkortkravene til å bli høye.

Se Windows Vista her.

Premium
For å kjøre Vista med alle grafiske effekter og funksjoner, må du ha det Microsoft kaller en «premium-pc». Det betyr at du må ha en prosessor på minst én gigahertz, en gigabyte ram og et grafikkort med 128 megabyte grafikkminne.

Kortet må også ha full støtte for DirectX 9 med pixel shader 2.0.

Microsoft kommer til å slippe et program som kontrollerer maskinvaren din og som gir deg tips om hva som trengs av oppgraderinger om du vil kjøre Vista.

Lavere minimum
Du kan også klare deg med en «Vista capable pc», men da får du ikke full opplevelse av alle detaljene i Microsofts nye operativsystem. For å kjøre den nedskalerte versjonen av Vista, kreves det en prosessor på 800 megahertz, 512 megabyte ram og et grafikkort med støtte DirectX 9.

Dette er de anbefalte spesifikasjonene, minimumskravene for å overhode kunne installere Vista vil antakeligvis ligge lavere.

Microsoft har ennå ikke bekreftet opplysningene.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.