Takstmann dømt til fengsel for korrupsjon

Oslo (NTB): En takstmann er dømt til ett år og ni måneders fengsel for ni tilfeller av grov korrupsjon. 51-åringen ble frikjent for grovt bedrageri.

Mannen ble i Oslo tingrett torsdag dømt for over flere år å bevisst ha utferdiget uriktige takster som viste for høy verdi på eiendommer. Dette fikk han betalt for. Takstene og verdivurderingen ble blant annet benyttet overfor flere banker i forbindelse med låneopptak, slik at bankenes sikkerhet fremstod som vesentlig bedre enn den i realiteten var, opplyser Økokrim.

Takstmannens uriktige takster og verdivurderinger er benyttet i en rekke grove låne- og eiendomsbedragerier i saken der finansmannen Christer Tromsdal nylig ble dømt, skriver Finansavisen.

Takstmannen ble frifunnet for medvirkning til bedrageri ettersom tingretten ikke fant det tilstrekkelig bevist at mannen var klar over hva takstene og verdivurderingene hans skulle benyttes til.

Ved siden av fengselsstraffen på ett år og ni måneder, ble 51-åringen dømt til å tåle inndragning på 45.000 kroner og betale sakskostnader på 30.000.

Dommen er langt mildere enn påstanden fra Økokrim om fire års fengsel og 6,7 millioner kroner i inndragning, skriver Finansavisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.