*Nettavisen* Nyheter.

Taktikkmareritt i Middle Earth

Noen har laget et glimrende spill, eller i hvert fall 80 prosent av det.

09.02.06 14:23

(Spillmagasinet): Skuffelse er vanlig. Julaften som snart er på vei, er en av disse dagene hvor man kan bli skuffet. Da dette spillet, «The Lord of the Rings Tactics», dumpet ned på pulten min, tenkte jeg det var julaften.

Et rollespill med omgangsbasert styring fra «Ringenes Herre». Hurra!

I spillet tar du over de gode eller de onde og styrer dine helter i kamp mot de andre. Du følger filmen lineært, med noen bonusoppdrag i ny og ne. Mellom hver omgang får du fete filmklipp (blant annet klipp som ikke var i kinoversjonene av filmene!).

Spillets gang er turbasert, det vil si at du kan slappe av og tenke deg om før du gjør noe. To faser må styres, først beveger du deg - så kjemper du.

Mellom omgangene kan du også oppgradere dine helter med nye magiske evner, eller bare gjøre de sterkere. En perfekt blanding av rollespill og strategi.

På papiret

La oss starte med det verste: Spillet henger.

Du kan være midt i en eller annen kamp og plutselig bare stopper alt opp, og du må restarte maskinen. Det skjer selvfølgelig som oftest når det er lenge siden du har lagret (enten det eller så er det bare Murphys lov for meg).

Kameravinklene gjør det ofte umulig å se hva som egentlig skjer, og du får ikke oversikt over kamparenaene godt nok til å ta riktige avgjørelser.

Mange av oppdragene er også feilbalansert. Enten møter du for få styrker, eller for mange.

God idé, men...

Alt dette er utrolig synd. Spillet er nemlig morsomt. Veldig morsomt, og en perfekt pauseunderholdning - hvis man klarer å se bort i fra de tingene over. Akkurat nå er dette mer tegnefilmversjonen av «Ringenes Herre», og ikke Peter Jacksons grandiose visjon.

Terningkast 6 for idé. Terningkast 3 for utførelse. Det blir en firer det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag