RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tåler SAS flere streiker?

(www.scandinavian.net)
Hvis ikke SAS punger ut med 775 kroner mer i måneden til sine stuere og teknikere, blir det streiker hver mandag og fredag fremover. Ikke akkurat hva det kriserammete selskapet trenger nå.

Man skal alltid være forsiktig med å kommentere en arbeidskonflikt i et selskap utenfra. Ofte er det bakenforliggende årsaker til at forholdet har surnet til mellom ledelsen og fagforeningene.

Men i tilfellet SAS er det uansett tragisk å se hva som nå skjer.

I dag morges ble 10.000 SAS-passasjerer rammet av streiken blant de svenske stuerne, teknikerne og mekanikerne. Rundt 85 svenske flyavganger ble rammet, blant annet fem flyvninger mellom Oslo og Stockholm.

Det er så man nesten må gni seg i øynene. Konflikten handler om lønnsøkninger, i en flyverden hvor de etablerte selskapene er skutt ned av lavpriskonkurrentene og konkurs er et reelt alternativt.

SAS tapte trolig rundt to milliarder kroner i fjor, og selskapet regner nå på hvor mange som skal miste jobben.

Streiken koster selskapet 14 millioner kroner om dagen.

I ytterste konsekvens rammer altså ikke streiken bare de tusenvis av reisende som nå må velge seg Norwegian, Sterling eller Ryan Air.

Den rammer også de streikendes kolleger som snart får sparken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere