Gå til sidens hovedinnhold

Taleskriver tar skylden for Trump-plagiat

- Det var min feil, sier taleskriveren som sier at Melania Trump ga henne deler av Michelle Obamas 2008-tale som inspirasjon.

Trump har tidligere avvist at Melania Trump plagierte 2008-talen til Michelle Obama da hun mandag talte under republikanernes landsmøte i forbindelse med ektemannens president-kandidatur.

Les også: Nå latterliggjøres Melania Trump på Twitter
Les også: Stjal hun Michelle Obamas tale?

Nå har taleskriver Meredith McIver tatt skylden for at talen til Melania Trump på flere punkter var svært lik Obamas tale fra 2008.

Dette blir behørig påpekt av New York Times som i en tvittermelding påpeker at «den ansatte er den første personen som offentlig beklager en feil som er gjort på noe stadie under Trumps valgkamp».

McIver forteller at Melania Trump alltid har likt Michelle Obama. Da det ble klart at hun skulle holde en tale under republikanernes møte i Cleveland, fikk McIver jobben med å skrive talen for Trump.

Taleskriveren forteller at Melania Trump leste opp deler av Obamas tale for henne over telefonen. Dette var ment som inspirasjon.

- Jeg skrev det ned og senere ble frasene tatt med i talen. Jeg kontrollerte det ikke opp mot Obamas tale. Dette var min feil og jeg synes det er fryktelig det kaos jeg har skapt for Melania, Trump og fru Obama, skriver hun i erklæringen publisert på nettsiden til Trump-organisasjonen.

McIver sier at hun har tilbudt seg å forlate sin stilling i Trump-organisasjonen, men at Donald Trump har bedt henne fortsette.

Nedenfor kan du lese hele erklæringen (klikk for større bilde). Du kan også lese den på pdf her.

Kommentarer til denne saken