RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taliban-fanger løslatt i Pakistan

Islamabad (NTB-Reuters-AFP): Fire medlemmer av Taliban, blant dem en tidligere justisminister, er blitt løslatt fra fengsel i Pakistan.

Det opplyste regjeringskilder i Pakistan og Afghanistan mandag. En av de løslatte er mulla Nooruddin Turabi, som var justisminister da Taliban-bevegelsen hadde makten i Afghanistan fram til USAs invasjon i 2001.

Flere av fangene skal ha nære forbindelser til Taliban-lederen mulla Omar. En afghansk tjenestemann mener frigivelsene kan bidra til framgang i fredssamtalene med Taliban.

- Løslatelsene vil åpenbart ha en positiv påvirkning på tenkemåten til andre høytstående Taliban-medlemmer. Det gjelder særlig kommandanter i felten som i flere år fulgte ordre fra dem som nå er sluppet fri, sier tjenestemannen, som ikke ønsker å bli navngitt.

Afghanske myndigheter har lenge forsøkt å presse Pakistan til å løslatte Taliban-fanger i håp om at det vil bidra til fred og forsoning i Afghanistan. Minst ni fengslede Taliban-medlemmer skal ha blitt frigitt av pakistanske myndigheter i forrige måned. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere