RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taliban har ført samtaler i Norge

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Utenriksdepartementet bekrefter at delegasjoner fra Taliban har vært i Norge for å føre samtaler. Utenriksministeren sier at Norge har spilt en nøkkelrolle i fredsprosessen mellom Taliban og Afghanistan.

Tirsdag kom det fram at Taliban åpner et eget forhandlingskontor i Doha i Qatar for å føre fredssamtaler med verdenssamfunnet.

- Vi har spilt en nøkkelrolle i dette arbeidet. Dette har vært en av de strengt hemmelige prosessene vi har vært involvert i, men nå føler vi at vi kan gå ut med det, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) til NRK.

Samtalene mellom Taliban og Afghanistan har i hovedsak blitt ført i Doha, men Utenriksdepartementet sier at det også har vært møter i Norge. UD bekrefter også overfor NTB at Norge har vært involvert i prosessen.

Den diplomatiske tilnærmingen har foregått samtidig som at norske soldater har vært i krig med Taliban i Afghanistan.

- Men et nærmest samlet internasjonalt samfunn har i mange år ment at vi må få til samtaler med Taliban. Det har vært klart at en full militær seier der Taliban ble fjernet fra jordens overflate, var umulig å oppnå, sier Barth Eide. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere