– Vi gjennomførte angrepet på flyplassen i Karachi for å hevne Hakimullah Mehsuds død, sier Talibans talsperson, Shahidullah Shahid.

Minst 24 mennesker ble drept i kampene på Junnah International Airport søndag.

Tungt bevæpnede menn gikk til angrep på den internasjonale flyplassen i Karachi søndag kveld. Både sivile og antiterrorpoliti er blant de døde, sammen med ti terrorister.

Les egen sak: Terrorangrep mot flyplassen i Karachi

Hevn
Ved 01-tiden norsk tid skrev hærens talsmann, Asim Bajwa, på Twitter at de fire siste terroristene var drept i skuddveksling. Han sa skrev at terroristene ble presset inn i to områder og eliminert, og at flyplassen vil bli ryddet og levert tilbake til flyplassmyndighetene i løpet av mandag formiddag.

Mandag ble det forøvrig meldt om nye skudd i Karachi. Kort tid etterpå ble det klart at det var snakk om nervøse sikkerhetsstyrker som hadde skutt mot hverandre.

Angrepet skal altså ha blitt gjennomført som en hevn for drapet på Shahidullah Shahid. Han ble drept av en amerikansk drone i den pakistanske landsbyen Dande Darpa Khel 1. november 2013.

Shahid var en av lederne i den militante gruppen Fedayeen al-Islam. Denne gruppen har vært ansvarlig for en rekke terrorangrep tidligere.

- Dette er en melding til pakistanske myndigheter om at vi fremdeles lever og kan reagere på drap av uskyldige mennesker i bombeangrep mot deres landsbyer, sier Taliban-talsmann Shahid, melder BBC.

En av de største
Flyplassen i Karachi er en av Pakistans største flyplasser. En talsperson for det pakistanske militæret opplyser at ti opprørere ble drept etter flere timers kamp søndag og natt til mandag.

Det er både opprørere, sikkerhetspersonell og sivile blant de drepte. Flere personer ble såret i angrepet.

Karachi, som er Pakistans største by, opplever jevnlig terrorhandlinger satt i verk av den pakistanske fløyen av Taliban og av andre ytterliggående grupperinger.