Gå til sidens hovedinnhold

- Taliban-kontor kan bli stengt om forhandlinger uteblir

Doha (NTB-Reuters): Det nyåpnede Taliban-kontoret i Qatar kan bli stengt hvis ikke det skjer noen framgang i fredssamtalene, sier USAs utenriksminister John Kerry.

Amerikanske tjenestemenn og representanter fra Taliban skulle etter planen ha møttes i Qatar torsdag, men det ble satt på vent på grunn av afghanske myndigheters sterke innvendinger mot kontoret.

- Vi må se om vi kan klare å få dette tilbake på rett spor. Jeg vet ikke om det er mulig, sa Kerry på en pressekonferanse i Qatar lørdag.

- Om ikke Taliban raskt bestemmer seg for å gå videre, kan det hende vi må vurdere hvorvidt kontoret må stenges, la han til.

President Hamid Karzai var ikke særlig tilfreds med den «offisielle» statusen Taliban har fått ved opprettelsen av kontoret i Doha. Blant annet var det hengt opp et skilt med påskriften «Det islamske emiratet Afghanistan», navnet som Taliban brukte på Afghanistan da bevegelsen hadde makten i landet mellom 1996 og 2001. Det ble imidlertid raskt skrudd ned igjen.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) fortalte tirsdag at Norge hadde spilt en viktig rolle i arbeidet med å få opprettet Taliban-kontoret i Doha. (©NTB)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre