RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taliban-minister kastet ut av Norge i all hemmelighet

Den tidligere helseministeren i Taliban-regjeringen i Afghanistan utgjør en fare for nasjonal sikkerhet, ifølge norske myndigheter.

Nå er han kastet ut av landet.

Ifølge NRK ble Abdul Rauf Mohammad satt på et fly til Kabul 8. juli og transportert ut av Norge – rundt 13 år etter at han fikk innvilget asyl. Effektueringen av utvisningsvedtaket fra 2011 ble gjort i all hemmelighet fordi han ifølge Justisdepartementet utgjorde en trussel mot norske og allierte interesser.

NRK viser til «flere uavhengige og sentralt plasserte kilder». Verken Mohammads advokat Brynjar Meling, Justisdepartementet eller Utlendingsnemnda vil kommentere opplysningene.

Mohammad skal ha vært en relativt viktig person i Taliban-regimet i Afghanistan mot slutten av 1990-tallet. Han hadde flere tiltrodde posisjoner, blant annet som vikarierende helseminister i regjeringen.

I flere intervjuer i 2011 og 2012 benektet Mohammad at han utgjorde noen trussel mot Norge og har avvist påstander om at han bidro til radikalisering av unge, norske muslimer.

– De har ingen bevis på at jeg utgjør en sikkerhetsrisiko. Hvis Norge eller norske soldater kom i fare, så ville Abdul Rauf Mohammad være den første til å stille seg opp ved siden av dem for å forsvare Norge, sier han til Aftenposten for rundt to år siden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere