Taliban setter fyr på NATOs tankbiler i Afghanistan

Mazar-i-Sharif (NTB-Reuters): 22 lastebiler som frakter drivstoff for NATO, ble ødelagt da Taliban satte fyr på dem i det nordlige Afghanistan onsdag.

18.07.12 14:53

Lastebilene sto parkert i Aibak, hovedstaden i Samangan-provinsen, da de ble rammet av en bombe midt på natten, ifølge lokalt politi. Bomben utløste en brann som ødela 22 biler, mens 107 andre ble flyttet bort fra ilden i tide.

Tankbilene var kommet til Afghanistan fra Usbekistan. De ble utsatt for angrepet i den samme provinsen der den Taliban-fiendtlige parlamentarikeren Ahmad Khan Samangani ble drept i et bombeattentat mot sin datters bryllup lørdag.

Politisjefen i Samangan, Khalil Andarabi, anklaget Taliban for angrepet, og Taliban tok selv på seg ansvaret i en erklæring de sendte ut.

Politiet i Baghlan-provinsen opplyser at de har pågrepet ti medlemmer av Taliban med magnetiske bomber de skulle feste på tankbiler.

Pakistan åpnet nylig igjen for at NATO kan frakte forsyninger gjennom landet til Afghanistan etter å ha stengt grensene i november i protest mot et droneangrep som kostet 24 soldater livet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.