RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taliban tok 18 til fange i Afghanistan


TALIBAN-KONTROLLERT:  Byen Maimana er hovedstaden i provinsen Faryab, som har kommet under Talibans kontroll. Nå er flere personer tatt til fange i området, etter at en helikopter nødlandet her.
TALIBAN-KONTROLLERT:  Byen Maimana er hovedstaden i provinsen Faryab, som har kommet under Talibans kontroll. Nå er flere personer tatt til fange i området, etter at en helikopter nødlandet her. Foto: Wakil Kohsar (Afp)
Minst 18 personer, deriblant to utlendinger, er tatt til fange av opprørere etter at et transporthelikopter nødlandet i Taliban-kontrollert område i Nord-Afghanistan.

Kabul (NTB-DPA-Reuters): Kampene fant sted tirsdag ettermiddag i provinsen Faryab, som norske styrker hadde sikkerhetsansvaret for fram til 2012.

Forsvarsdepartementet i Kabul opplyser onsdag at sikkerhetsstyrker har startet en aksjon for å frigi fangene. Helikopteret som nødlandet på grunn av tekniske problemer, var et Mi-17-helikopter eid av et privat utenlandsk selskap.

– Opprørerne gikk til angrep. To soldater og et besetningsmedlem ble drept. 18 personer ble tatt til fange, heter det i en uttalelse fra departementet.

Gislene inkluderer soldater fra den afghanske hæren og minst to utenlandske statsborgere, ifølge provinsguvernørens talsmann Ahmad Javid Bedar i Faryab.

– Soldatene kjempet i minst en time etter landing. Deretter ble de tatt som gisler, sier Bedar.

Talibans talsmann Zabiullah Mujahid bekrefter hendelsen og hevder fem afghanske soldater ble drept i skuddvekslingen.

Taliban, som fører en væpnet kamp mot utenlandske styrker og den USA-støttede regjeringen, har det siste året hatt framgang flere steder i Nord-Afghanistan, langt utenfor kjerneområdene sør og øst i Afghanistan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere