*Nettavisen* Nyheter.

Taliban truer med å drepe Musharraf

Islamabad (NTB-Reuters): Taliban i Pakistan har publisert en ny video der gruppa truer med å bruke selvmordsbombere og snikskyttere til å drepe landets eks-president Pervez Musharraf.

Musharraf har levd i selvvalgt eksil i Dubai i nesten fire år. Men nå har han varslet at han kommer tilbake til hjemlandet søndag slik at han kan delta i valget på ny nasjonalforsamling 11. mai.

Det har provosert ytterliggående islamister, og i en ny video truer de med å sende Musharraf til «helvete».

«Islams hellige krigere har gjort i stand en spesialavdeling for å sende Musharraf til helvete. De er selvmordsbombere, snikskyttere, en særskilt angrepsenhet og en kampenhet», heter det i videoen som nyhetsbyrået Reuters har fått tak i.

Budskapet blir fremført av Adnan Rasheed, en ytterliggående islamist som deltok i et tidligere forsøk på å likvidere Musharraf. Rasheed var blant 400 fanger som rømte fra et fengsel i 2012 etter at det ble angrepet av opprørere.

Musharraf var president da Pakistan sluttet seg til USAs krig mot terror etter 11. september-angrepet i 2001. Han tok makten i et militærkupp i 1999 og gikk av i 2008 som følge av at støttespillerne hans tapte valget. Den nye regjeringen truet med å stille ham for riksrett, og ett år senere forlot han landet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.