RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taliban varsler ny offensiv

Kabul (NTB-Reuters): Taliban i Afghanistan sier gruppa vil benytte seg av selvmordsbombere og infiltratører når den om få uker innleder en ny våroffensiv.

Offensiven ble kunngjort lørdag i flere eposter fra Talibans talsmenn. Opprørsgruppa har de siste årene kommet med lignende kunngjøringer hver vår. Deretter har det ofte kommet en opptrapping av angrepene mot afghanske regjeringsstyrker og utenlandske soldater.

Offensiven blir iverksatt etter flere harde vintermåneder, der fremkommeligheten i landet er dårligere, og det er vanskeligere å gjennomføre angrep.

At Taliban nå varsler flere selvmordsangrep og såkalte innside-angrep, vil etter alt å dømme skape bekymring i den NATO-ledede koalisjonen. Innside-angrepene blir også kalt «blå og grønne» angrep, ettersom de gjennomføres av afghanere i uniform som retter våpnene sine mot egne kolleger eller utenlandske soldater og trenere.

Etter å ha kunngjort en ny offensiv våren 2012, gjennomførte Taliban et større angrep i Kabul, som involverte både selvmordsbombere og kamper som pågikk i 18 timer. Både vestlige ambassader, hovedkvarteret til De internasjonale stabiliseringsstyrkene (ISAF) og den afghanske nasjonalforsamlingen var blant målene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere