*Nettavisen* Nyheter.

Talibaner ber Malala komme hjem

Peshawar (NTB-AFP): En av Talibans ledere i Pakistan ber i et åpent brev til Malala Yousafzai tenåringsjenta om å komme hjem og begynne på koranskole.

16-åringen er blitt et globalt ikon for jenters rett til utdanning etter at hun ble skutt av væpnede menn fra pakistanske Taliban på vei til skolen i oktober i fjor.

Talibanleder Adnan Rasheed skriver i brevet til tenåringsaktivisten at han personlig hadde ønsket at hun ikke ble angrepet. Videre anklager han henne for å drive en svartmalingskampanje mot opprørerne, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Hun er likevel velkommen hjem dersom hun begynner på en jenteskole for å «studere og lære seg Guds bok».

På sin 16-årsdag talte Yousufzai i FNs hovedforsamling sist uke. Der oppfordret hun alle land i verden til å legge til rette for at jenter får utdanning i fattige land. Ifølge Rasheed var Yousufzai et mål på grunn av hennes kamp for utdanning.

- Det er fantastisk at du roper høyt om utdanning, du og FN later som om du ble skutt på grunn av utdanning, men det er ikke grunnen. Det var ikke utdanning, men propaganda som var årsaken, hevder Taliban-lederen i brevet som er skrevet på engelsk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag