*Nettavisen* Nyheter.

Talibans 14-årige offer på bedringens vei

Islamabad (NTB-DPA): Den pakistanske tenåringsjenta som ble skutt i hodet i fullt dagslys av Taliban, skal være på bedringens vei etter en operasjon onsdag.

- Legene sier hun er utenfor fare, men de vil ha henne på overvåking i ytterligere 48 timer, sa innenriksminister Rehman Malik.

14 år gamle Malala Yousufzai gjennomgikk en flere timer lang operasjon på et militærsykehus i den nordvestlige delen av Pakistan onsdag. Leger har nå fjernet en kule som befant seg nær den ene skulderen.

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet som har forferdet millioner av pakistanere i landet der hundrevis faller for ekstremistenes voldsbruk hvert år. Taliban har sagt at de forsøkte å drepte 14-åringen på grunn av hennes sekulære holdning til livet. Malala har vært en aktiv forkjemper for jenters rett til utdanning i Pakistan og var allerede som 11-åring blogger for BBC.

Angrepet skjedde i Mingora, den største byen i Swat-distriktet. Alle private skoler i Swat-området holdt stengt onsdag i solidaritet med Malala.

Hun ble fløyet til militærsykehuset der hun ble operert. Det er også gjort forberedelser til å fly henne ut av landet, men hun skal foreløpig være for svak til å klare en slik reise. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.