RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Talibans toppleder i Pakistan drept

Foto: A Majeed (AFP)
Sist oppdatert:
Bekreftes av et sentralt Taliban-medlem.

Den øverste lederen for Taliban i Pakistan, Hakimullah Mehsud, er drept i et droneangrep, bekrefter et sentralt Taliban-medlem.

Taliban-lederen er blitt rapportert død flere ganger tidligere. Men fredag kveld bekreftet både militære kilder, opprørere og etterretningsfolk at Mehsud var drept i et droneangrep i Nord-Waziristan. Ifølge Taliban-kilder skal Mehsud begraves lørdag.

Mehsud har ledet den pakistanske fløyen av Taliban siden hans forgjenger ble drept i et amerikansk droneangrep i august 2009. Han skal ha vært i midten av 30-årene.

Milliondusør
USA har lovet en belønning på 5 millioner dollar, tilsvarende 30 millioner kroner, til den som kan bidra til at han blir drept eller fanget.

I oktober ga Taliban-lederen et intervju til en BBC-journalist som møtte ham i stammeområdene ved grensen til Afghanistan. Da fremsto han som sterk og i godt humør, og journalisten beskrev en mektig, fryktet og respektert mann, som hver dag holdt møter med lokale ledere og besluttet hvor angrep skulle gjennomføres.

- Ikke vær redd, vi må alle dø en dag, sa han til BBC-journalisten.

Fire raketter
Tidligere fredag ble det meldt at fire personer var drept i et droneangrep i Nord-Waziristan. Etterretningskilder sa da at en Taliban-leder muligens var blant de drepte.

Fire raketter skal ha blitt skutt mot en bygning i Danda Darpa Khel, en landsby som ligger om lag 5 kilometer fra den regionale hovedstaden Miran Shah.

Hakimullah Mehsud gjorde seg bemerket allerede som 28-åring da han ledet en aksjon hvor rundt 300 pakistanske soldater ble tatt til fange. Aksjonen førte til at flere viktige Taliban-medlemmer ble løslatt i bytte mot soldatene.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere