RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Talisman beholder Yme-plattform hvis den er stabil

Oslo (NTB): Det canadiske oljeselskapet Talisman ønsker dårlig vær på Nordsjøen velkommen, da de mener det vil vise om den omstridte Yme-plattformen er stabil eller ei.

- Hvis den er stabil så tar vi en beslutning om å bemanne på nytt. De har nå fylt sprekkene, og satt bevegelsessensorer på plass for å måle om det har hatt ønsket effekt, sier pressetalsmann i Talisman, Vidar Nedrebø til NRK.

Nedrebø sier at selskapet vil gå om bord og inspisere plattformen for å se hva de eventuelt må skrote, før de foretar beslutningen om enten å gjøre den ferdig i Nordsjøen eller på land, eller om den skal skrotes.

I desember i fjor mente eieren av plattformen, det sveitsisk-nederlandske selskapet Single Buoy Moorings (SMB), at plattformen måtte skrotes på grunn av de flere tusen feilene og sprekkene som ble oppdaget. Sikkerhetsrisikoen var så stor at plattformen i fjor sommer ble evakuert.

SBM og operatøren Talisman har siden hatt intense diskusjoner om framtiden for prosjektet. Det er SMB som eier og har hovedansvar for plattformen, og de to selskapene er i en foreløpig i en rettslig prosess for å finne ut hvem som skal betale for plattformen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere