RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tallblindhet et problem i Storbritannia

London (NTB): Millioner av briter har problemer med å lese lønnsslippene sine og å forstå togenes og bussenes rutetabeller. Tallblindhet ødelegger sjanser til en karriere i arbeidslivet og koster Storbritannia enorme beløp, sier fagfolk.

Offisiell statistikk viser ifølge BBC at nesten halvparten av den yrkesaktive befolkningen bare kan regne på grunnskolenivå. En talskvinne for regjeringen i London betegner de dårlige regneferdighetene som «en nasjonal skandale».

Nå vil en ny frivillig organisasjon gå i spissen for å bedre situasjonen, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider fredag. Organisasjonen National Numeracy peker på at manglende evne til å regne er spesielt utbredt i det britiske samfunnets svakeste grupper.

Regneferdighetene svikter spesielt ofte blant arbeidsledige, ungdom som ikke fullfører skolen, langtidssyke og innsatte i fengslene.

- Dette er en sykdom som er spesiell for Storbritannia, og vi har som mål å utrydde den, sier Chris Humphries i National Numeracy.

Han påpeker at bare 15 prosent av alle Storbritannias innbyggere får undervisning i matematikk etter at de har fylt 16 år. I de fleste andre industriland ligger tallet mellom 50 og 100 prosent, sier Humphries. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere