Tidligere stortingspolitiker Anders Talleraas er skuffet over fremdeles å bli etterforsket for å bedrageri. Talleraas mener at han bare har mottatt den stortingspensjonen han mente han hadde rett på.

- Det er klart man er skuffet. Jeg mener jo at jeg er uskyldig, og det er veldig kjedelig å bli etterforsket av Økokrim, men det må jeg bare ta, sier Talleraas til Nettavisen fredag.

Da ble det kjent at Økokrim har droppet etterforskningen av Gro Harlem Brundtland (Ap), Kjell Magne Bondevik (KrF), Tore Austad (H).

Les egen sak: Gro og Kjell Magne går fri

- På høy tid
Da ble «første fase» av Økokrims etterforskning avsluttet, og politienheten valgte å gå videre med bedragerietterforskning av Anders Talleraas (H), Magnus Stangeland (Sp) og Thor-Eirik Gulbrandsen (Ap). Talleraas tror at også han vil bli renvasket til slutt.

- Hvordan reagerer du på at siktelsen er droppet mot noen, mens Økokrim går videre med etterforskning av blant andre deg?

- Det var på høy tid at de tre ble koblet av saken. Jeg hadde håpet at vi tre andre også skulle slippe, men så heldige var vi ikke, sier Talleraas. Han mener at Austad, Bondevik og Brundtland ble etterforsket av Økokrim nærmest bare fordi de var nevnt i Kjønstadutvalgets rapport. (Les hele rapporten: «Rettssikkerhet ved tildeling og oppfølging av stortingspensjoner»)

- På sin plass
- Det var absolutt på sin plass at disse sakene ble henlagt. Slik jeg kjenner deres saker så virket det nesten helt tullete å sette dem under etterforskning i to, tre måneder for at de skulle ha fått for mye utbetalt.

Talleraas ser at det er forskjell på hans sak, og de sakene som Økokrim nå har valgt å henlegge. Mens Bondevik og Brundtland mottok stortingspensjon i en kort periode, fikk Talleraas i flere år stortingspensjon samtidig som han i følge skatteligningen hadde millioninntekt og millionformue fra privat næringsliv.

- Ja, det ser jeg. Det er klart forskjellige saker. Det er det jo ingen tvil om, sier han.