Gå til sidens hovedinnhold

Tallet på døde stiger etter terrorangrepene

Det er så langt meldt om 33 døde etter to terrorangrep i Volgograd. Putin gir ordre om skjerpede sikkerhetstiltak i hele Russland.

MOSKVA (NTB-AFP): Dødstallet etter to selvmordsangrep i den russiske byen Volgograd før nyttårshelgen, steg tirsdag til 33 etter at to skadde personer døde på sykehus.

En av dem som ble skadd i selvmordsangrepet på jernbanestasjonen i Volgograd søndag, døde av skadene natt til tirsdag, mens en skadd person fra trolleybussen som ble rammet av en bombe mandag, også er død.

Til sammen er 18 personer døde etter angrepet på togstasjonen, mens 15 har mistet livet i attentatet mot bussen morgenen etter.

SISTE:CNN melder tirsdag at 16 personer har mistet livet i bussangrepet, slik at det totale dødstallet nå er 34.

President Vladimir Putin har gitt ordre om skjerpede sikkerhetstiltak i hele landet i forbindelse med vinter-OL i Sotsji i februar etter terrorangrepene.

Den nordkaukasiske opprørslederen Doku Umarov, som kjemper for en islamsk stat i området, har gitt sine folk ordre om å gjennomføre angrep mot sivile i og utenfor regionen og gjør alt som er mulig for å ødelegge for OL.

Sotsji ligger drøyt 900 kilometer sør for Volgograd, og Politiets Efterretningstjeneste (PET) advarer de danske deltakerne mot faren for lignende terrorangrep der.

Det danske overvåkingspolitiet advarer de danske utøverne, melder NTB.

- Vi er gjort kjent med de spenninger som fins i Kaukasus-området, og PET har orientert oss om at det ikke er usannsynlig at det vil oppstå episoder som det vi har sett i Volgograd, sier sjefen for den danske OL-troppen, Morten Schram Rodtwitt, til DR Nyheder.

PET tror riktignok at eventuelle terrorangrep under OL vil finne sted utenfor Sotsji, men terrorbombene i Volgograd vekker likevel bekymring, medgir Schram Rodtwitt.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken