*Nettavisen* Nyheter.

Tallet på flomdøde i Russland stiger

Moskva (NTB-AFP-DPA): Tallet på omkomne i flomkatastrofen sør i Russland har steget til over 170. Myndighetene har oppfordret til landesorg, men må tåle stadig sterkere kritikk for dårlig beredskap.

Regionale ledere og organer har ikke lært av tidligere oversvømmelser, ble det hevdet mandag. Dette gjelder spesielt i områdene rundt den verst rammede byen Krymsk, rundt 200 kilometer nordvest for feriebyen Sotsji ved Svartehavet.

- Tragedien i Krymsk var et svært tydelig eksempel på hva slurv og grunnløs optimisme kan føre til, skrev den regjeringsvennlige avisen Izvestija. - Folk ble ikke evakuert og ikke advart om farene som truet, framholdt opposisjonelle Vedomosti.

I de oversvømte områdene ventet tusenvis av mennesker mandag fortsatt på hjelp. Mange manglet det aller nødvendigste, som mat og klær, etter oversvømmelsen som skal ha ødelagt flere enn 5.000 hus i katastroferegionen rundt 1.200 kilometer sør for Moskva.

Meteorologene har advart om fare for nye, store regnskyll, som kan gjøre allerede svekkede broer, veier og bygninger enda farligere. Flere andre tidligere sovjetrepublikker tilbyr nå Russland nødhjelp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.