*Nettavisen* Nyheter.

Tallet på rasofre stiger i Washington

REDNINGSMANN SKADET: Et helikopter frakter bort en redningsmann som ble skadet i søket etter overlevende etter jordraset i landsbyen Oso i delstaten Washington. Foto: Mark Mulligan (Ap)

Det offisielle tallet på omkomne etter helgens jordras i den amerikanske delstaten Washington er oppjustert til 24, men fortsatt er mange savnet.

26.03.14 03:56

Tirsdag fant letemannskapene ytterligere åtte omkomne i raset i landsbyen Oso i Snohomish, knappe ti mil nordøst for storbyen Seattle.

– Vi fant beklageligvis ingen tegn til liv, fortalte brannsjefen i Snohomish, Travis Hots under en pressekonferanse tirsdag kveld, ifølge NTB.

Mange savnet

Lista over savnede teller fortsatt 176 navn, etter at jordskredet tok med seg over 50 bolighus og et ukjent antall biler lørdag.

Redningsmannskapene håper og tror at mange av navnene kan strykes etter hvert som folk melder seg, men samtidig frykter de at mange kan ha vært i husene sine siden raset gikk på en lørdag.

Brannsjefen nekter å oppgi håpet om å finne overlevende inne i rasområdet.

– Vi har ikke mistet håpet om at det kan være en mulighet for å finne noen, sier Hots.

Kvikkleire

Kvikkleire gjør letingen vanskelig og flere redningsarbeidere har selv trengt hjelp for å komme seg ut av de lumske massene. Noen av dem måtte heises ut etter å ha sunket helt ned til armhulene.

Myndighetene frykter også at jordraset skal føre til flom, ettersom massene har skapt en demning i Stillaguamish-elva. Beboere nedover langs elva er evakuert av frykt for at demningen skal briste. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag