RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tamburstuen tiltalt

Sist oppdatert:
Politiker og nærsingslivsleder Trygve Tamburstuen er igjen i hardt vært, og denne gangen er det Økokrim som har søkelyset på han
Økokrim mener Trygve Tamburstuen hentet ut millioner uten lov da han solgte aksjer i en ghanesisk mobilsatsing, og har derfor tatt ut tiltale mot ham.

Tamburstuen har fortid som statssekretær for Arbeiderpartiet, men har de siste årene vært mest kjent for sine ulike engasjementer i telebransjen, fra Netcom til Sense og BaneTele.

Ifølge tiltalen skal Tamburstuen ha beriket seg selv med 5,1 millioner kroner gjennom salg av aksjer som Økokrim mener tilhørte selskapet WorldCom AS, melder Aftenposten.

I tillegg er han tiltalt for å ha gitt uriktige opplysninger til skattemyndighetene om skattepliktig inntekt som følge av aksjesalget, samt brudd på regnskapsloven.

- Jeg er overrasket på grensen til vantro, sier Tamburstuen til Aftenposten.

Mobilsatsingen Scancom i Ghana er stridens kjerne. Her eide Tamburstuen aksjer gjennom selskapet WorldCom. Økokrim mener Tamburstuen solgte Scancom aksjene og tok pengen selv uten lov.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere