RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg-aksjonærer satte foten ned

Sist oppdatert:
En opphetet generalforsamling i Tandberg torsdag kveld kvestet både opsjonsavtalen til konsernsjef Andrew Miller og en emisjonsfullmakt
Etter intens debatt vedtok generalforsamlingen å kutte antallet opsjoner i den foreslåtte pakken til Miller fra en til en halv million, samtidig som innløsningskursen ble hevet, melder Reuters.

Dette var basert på et endret forslag fra styret, som kom etter samtaler med større aksjonærer, ble det opplyst.

Innløsningskursen heves fra 22,30 til 28 kroner i år, samtidig som innløsningskursen neste år settes lik kursen ved nyttår.

I tillegg ble en emisjonsfullmakt og fullmakt til tilbakekjøp av aksjer halvert i forhold til styrets opprinelige forsalg.

Det var på forhånd ventet at det ville bli bråk rundt dette. iMarkedet refererte tidligere i uken Gjensidige NOR Equities på at meglerhuset ventet at disse forslagene ville bli nedstemt av generalforsamlingen, noe man mente var positivt.

Folketrygdfondet og Avanse kritiserte ifølge Reuters Millers pakke på generalforsamlingen.

Mange har ment at dette er et feil signal å kutte innløsningskursen på Millers pakke fra 103 kroner etter at Tandberg har kommet med to resultatvarsler på kort tid, og kursen har falt med mer enn tre fjerdedeler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere