RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg bedre enn ventet

Sist oppdatert:
Tandberg leverer bedre tall enn analytikerne hadde ventet i første kvartal.
Videokonferanseselskapet Tandberg fikk et resultat før skatt på 19,1 millioner dollar før skatt i første kvartal. Det er en nedgang fra 22,6 millioner dollar samme kvartal i fjor, men det er bedre enn markedets snittforventning på 16,4 millioner, ifølge en rundspørring gjort av nyhetsbyrået TDN Finans

Driftsinntektene økte marginalt fra 82,5 til 82,7 millioner dollar, noe som er klart bedre enn forventningen på 77 millioner.

Driftsresultatet falt fra 20,6 til 17,7 millioner dollar, men også det var bedre enn et konsensusestimat på 15,2 millioner.

I kvartalet solgte Tandberg 8.124 enheter, mot 7.531 første kvartal i 2005. Analytikerne hadde i snitt ventet et salg på 7.584 enheter, og ingen analytikere hadde trodd på flere enn 8.000 enheter, ifølge tallene til TDN Finans.

Tandberg-aksjen har vært turbulent det siste halvåret. Sist høst falt aksjen nesten to tredjedeler etter meldinger om skuffende salg og bytte av toppledelse.

Men bedre signaler etter nyttår, samt store innsidekjøp fra ledelsen, har økt markedets tro på aksjen, som har tatt igjen mye av det tapte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere