RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg-bryllup til 0,5 mrd.

Sist oppdatert:
Tandberg-sjef Andrew Millers bryllup ble dyrt for Tandberg-aksjonærene mandag
Mandag ble det kjent at Tandberg-sjef Andrew Miller selger 50.000 Tandberg-aksjer til 71,50 kroner pr. stykk. Dermed kvitter Miller seg med alle aksjene i Tandberg, men fortsatt har han en opsjon på ytterligere 450.000 aksjer.

Nedsalget fikk Tandberg-aksjen til å ruse ned mandag. Tandberg falt hele 4 kroner pr. stykk etter meldingen.

Dyrt bryllup

Tandbergs IR-sjef Terje Rogne rykket mandag ut for å kommentere nedsalget til toppsjefen. Hans begrunnelse for salget er at Miller skal gifte seg og trenger pengene til bryllupet.

Totalt får Miller inn 3,58 millioner kroner i nedsalget.

Bryllupet burde imidlertid vært betalt av Tandbergs aksjonærer. De tapte en halv milliard kroner på nedsalget til Miller, mens Tandberg-sjefen altså tjente en liten del av dette.

Hadde aksjonærene brukt en liten del av papirtapet til Millers bryllup hadde mandagen vært langt hyggeligere for aksjonærene. I tillegg til dette hadde det sett penere ut på papiret om Miller hadde eid aksjer i eget selskap.

Bedre enn Adolfsen

Begrunnelsen om Millers nedsalg er i alle fall bedre enn det Ementors (eller daværende Merkantildatas) tidligere sjef, Tom Adolfsen, ga etter et av sine nedsalg.

Tom Adolfsen begrunnet sitt nedsalg med at han måtte kjøpe seg nytt kjølesskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere