RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg-controller jobber privat for Opsahl

Sist oppdatert:
Group-controller Mette Espedal har i flere år håndtert regnskapene i styreformann Jan Chr. Opsahls private selskaper. Oslo Børs mener det burde vært åpenhet om dette
Espedal, som også er ansatterepresentant i Tandberg-styret, har i flere år sørget for innleveringen av regnskapene for Opsahl-selskapene Pajota og Marmol, samtidig som hun har sittet i styret i Marmol, melder Dagens Næringsliv.

Hverken Espedal eller Opsahl vil kommentere saken overfor avisen.

Professor Øyvind Bøhren ved Handelshøyskolen BI forsker til daglig på corporate governance i Norge. Han synes løsningen er uklok, og at man burde unngå inntrykket av dobbeltroller og manglende uavhengighet.

– Han burde ikke plukke controlleren i Tandberg til å gjøre det. Spesielt siden Opsahl, som eiernes valgte styreleder i Tandberg, møter den samme Espedal som ansatterepresentant på hvert styremøte, sier Bøhren.

Kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs mener det burde vært åpenhet om forholdet.

– Det at man har en person i styret som også sitter og gjør litt jobb for et privat selskap, det er ikke noe regelbrudd. Men når man først velger å organisere det på den måten, så hadde det nok vært en fordel corporate governance-messig om det var åpenhet, at det var et kjent forhold, sier Eikrem til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere