RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg Data deles i to

Sist oppdatert:
Gudmundur Einarssons og Svein Golis Tandberg Data deles i to. Det nye selskapet får navnet Tandberg Technology ASA
Både Finansavisen og Dagens Næringsliv fikk redegjørelse for fisjonen i Tandberg Data tirsdag. Oppsplittingen av selskapet i to deler er imidlertid ingen overraskelse, og er heller mye senere ute enn tidligere planlagt.

Dagens Tandberg Data vil altså deles opp i Tandberg Data og nye Tandberg Technology ASA. Det nye selskapet skal noteres på Oslo Børs i september, og får med seg en kapitalbase fra Tandberg Data på 55 millioner kroner.

Tandberg Data vil bli største aksjonær i det nye selskapet med en eierandel på 19,9 prosent. Tandberg Datas teknologisjef, Erik Solhjell, blir med i det nye selskapet. Solhjell blir sjef i selskapet som får med seg nysatsingen O-Mass, og får med seg 40 ansatte.

Etter fisjonen vil Tandberg Data selge og markedsføre systemløsninger for datalagring, og slipper kostnadene ved å ha en egen «utviklingsavdeling», melder Dagens Næringsliv.

iMarkedet kommer tilbake med mer om denne saken etter pressekonfeansen tirsdag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere