RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg Data-konkurrent guider opp

Sist oppdatert:
Amerikanske StorageTek hever sitt resultatestimat for 2003 i forbindelse med kvartalsfremleggelsen i går. Det er en strategiendring som nå gir uttelling for konsernet
StoragTek, som er en av konkurrentene til Tandberg Data i markedet for datalagringsløsninger basert på båndstasjoner, ser nå en ensifret omsetningsvekst i den nedre eller midtre deler av intervallet.

Konsernsjef Patrick Martin i StorageTek guidet på et resultat i 2003 i intervallet 125 og 135 millioner dollar på en telefonkonferanse i går. Det er en klar økning fra selskapets opprinnelige estimater, som lød på 110 til 120 millioner dollar.

Til Dow Jones Newsswire opplyser Martin at guidingen tilsvarer omkring 1,17 til 1,26 dollar pr. aksje, inkludert opsjoner. Konsensus blant analytikerne ligger rundt 1,12 dollar pr. aksje for året ifølge Thomson First Call.

Det er forventninger om at styrken i fjerde kvartal skal fortsette som er bakgrunnen for de økte estimatene. Selskapet la i fjor om strategien, og det er dette som nå begynner å betale seg. Blant annet tilbyr selskapet nå helhetlige løsninger som innbefatter alt av lagringsløsninger, både tape og disker og nødvendig programvare.

Selskapet fikk et resultat i fjerde kvartal på 61,1 millioner dollar, eller 57 cent pr. aksje. Det er en økning på 40 prosent fra samme periode i 2001. Det var i snitt ventet et resultat på 43 cent pr. aksje, ifølge Thomson First Call.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere