RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg Data-konkurrent hever guiding

Sist oppdatert:
Det amerikanske it-selskapet Imation skuffet for første gang på lenge, og leverte et resultat 1 cent under konsensus, men selskapet ser ytterlgiere bedring i andre halvår, og hever guidingen
Imation er en av Tandberg Datas hovedkonkurrenter i markedet for tapebaserte datalagringsløsninger.

Imation som har hatt en knallsterk resultat utvikling de to siste årene fikk et resultat på 18,9 millioner dollar i andre kvartal, etter en omsetning i videreført virksomhet på 268 millioner. Resultat pr. aksje endte på 52 cent, mens det ifølge Briefing.com var ventet et resultat på 53 cent fra videreført virksomhet.

I samme periode i fjor fikk selskapet et proforma resultat på 41 cent pr. aksje.

Konsernsjef Bill Monahan i Imation opprettholder sin tidligere guiding på vekst for året på fem til ti prosent for datalagringsvirksomheten. Når gjelder resultatene så forventer Monahan en økning fra driften på 10 til 15 prosent for resktruktureringsposter og engangsposter.

- Vi tror vi har muligheten til å møte eller overgå det øvre enden av vårt resultatestimat avhengig av styrken i økonomien i andre halvår, sier Monahan.

Selskapet har guidet på et resulatt på mellom 110 og 115 millioner dollar, og en bruttofortjeneste på mellom 30 og 32 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere