RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg Data ser økt salg - kontantstrøm var svak (Ny)

Sist oppdatert:
Tandberg Data økte omsetningen og underliggende resultat i fjerde kvartal, og ser videre salgsvekst på grunn av økte investeringer hos kundene. Kontantstrømmen i kvartalet var imidlertid svak
Tandberg Data fikk et resultat før skatt på 10 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 17 millioner i fjerde kvartal ett år tidligere, et kvartal som var preget av en positiv ekstraordinær post.

Driftsinntektene økte fra 188 til 210 millioner kroner, mens driftsresultat utenom ekstraordinær poster gikk fra minus 6 til pluss 17 millioner kroner.

- Markedet for lagringsprodukter utviklet seg positivt i fjerde kvartal og spesielt for automasjonsprodukter som er et av selskapets satsningsområder, melder selskapet.

Bruttomarginen i fjerde kvartal var 33,2 prosent, en økning på 2,7 prosentpoeng sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

Tandberg Datas kontantstrøm i fjerde kvartal var svak. Hovedårsaken til dette var en effekt på minus 37 millioner kroner etter fisjonen av Tandberg Storage. I tillegg til dette var endringen i arbeidskapital på minus 18 millioner kroner og investeringsaktivtetene på minus 23 millioner kroner.

Dette gav en negativ kontantstrøm på 63 millioner kroner i fjerde kvartal, mot en positiv kontantstrøm på 9 millioner kroner ved utgangen av fjerde kvartal 2002. Tandberg Data hadde en kontantbeholdning på 82 millioner kroner ved utgangen av fjerde kvartal.

- Selskapet forventer fortsatt salgsvekst på bakgrunn av en økende investeringbehov i IT-utstyr generelt og en raskt voksende datamengde. Ettersom markedet fortsatt er preget av sterk konkurranse kan bruttomarginen variere fra kvartal til kvartal avhengig av eventuelle rabatter ved store kontrakter. Kostnadsnivået fremover forventes å øke noe som en følge av investeringer i salgsapparatet og markedsaktiviteter, men fokus på kostnadene vil opprettholdes, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere