RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg innfrir på bunnlinjen, omsetningen henger etter (Ny2)

Sist oppdatert:
Tandberg gjorde det bedre enn analytikene ventet på bunnlinjen i første kvartal, og holder sterke marginer. Men omsetningen er i underkant av forventningene
Oppdatert med flere detaljer fra rapporten og presentasjonen.

Les også: Tandberg skjerper info-regler

Tandberg fikk et resultat før skatt på 88 millioner i første kvartal, mot 133 millioner samme kvartal i fjor.

Omsetningen ble 341 millioner, ned fra 407 millioner samme kvartal ett år tidligere, mens driftsresultatet falt fra 112 til 64 millioner kroner.

På forhånd ventet analytikerne i snitt en omsetning på 348 millioner kroner, et driftsresultat på 53 millioner og et resultat før skatt på 72 millioner, ifølge en undersøkelse gjort av SME Direkt for TDN Finans.

Analytikernes forventninger var i tråd med selskapets guiding på en omsetning på 340-360 millioner, etter nedjustering i mars, og en margin før skatt på rundt 20 prosent.

Det ble levert 4.069 enheter i kvartalet.

Det var på forhånd ventet at Tandberg ville ha levert 3.884 systemer i kvartalet, en nedgang på 29 prosent fra fjerde kvartal og en nedgang på 2 prosent fra første kvartal 2002.

Bruttomarginen for kvartalet ble 66,7 prosent, mens analytikerne hadde ventet i overkant av 64 prosent.

Kontantstrøm fra driften oppgis til 28,5 millioner kroner, og selskapet hadde 1.406 millioner kroner i banken ved utgangen av kvartalet.

For andre kvartal venter selskapet nå en omsetningsutvikling mellom null og pluss fem prosent, opplyses det i dag.

Analytikernes forventninger til Tandberg er dramatisk tatt ned etter to resultatvarsler, i desember og mars. Nå venter analytikerne et resultat før skatt på 336 millioner og en omsetning på 1.559 millioner kroner for hele 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere