RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tandberg knuser konkurransen

Sist oppdatert:
Tandberg-sjef Andrew Miller (bildet) knuste hovedkonkurrenten Polycom i fjerde kvartal, ifølge en markedsundersøkelse
DnB Markets har i dag sendt ut en kjøpsanbefaling på Tandberg, med kursmål 50 kroner på tre måneders sikt.

Hovedpoenget i DnB-analysen er en ny bransjerapport fra analysehuset Wainhouse Research, som følger videotelefoni og konferansemarkedet tett.

Ifølge Wainhouse Research hadde Tandberg en markedsandel målt i verdi på 47,4 prosent i fjerde kvartal. Dermed er Tandberg klart større enn hovedkonkurrenten Polycom, som hadde 36,3 prosent.

Polycom har tradisjonelt vært størst, men i tredje kvartal, var Tandberg for første gang såvidt foran, med 42,7 prosent, mot 39,8 prosent for Polycom.

Polycoms priser er jevnt over lavere. Derfor er dette selskapet fortsatt størst i antall enheter, med 47,9 prosent, mot Tandbergs 30,6 i fjerde kvartal. Men også her har Tandberg tatt innpå. I første kvartal 2002 var forholdet 64,0 prosent mot 18,4 prosent.

Tallene viser også at de to dominerende aktørene tar en stadig større del av markedet.

Totalmarkedet var flatt gjennom 2002 målt i verdi. I enheter falt det fra 19.498 i første kvartal til 17.878 i fjerde. Dette reflekterer at det er blitt solgt mer avanserte systemer.

Tandberg-kursen ble halvert i desember, da selskapet måtte melde at det ikke nådde helt opp til de aggressive vekstmålene man tidligere hadde kommunisert.

Men veksten var altså sterk nok til å knuse konkurrentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere